Swarte Mar 2, 9257 MA Noardburgum
Telefoon: 0511-474655 E-mail: info@it-paradyske.nl

 • Naast onze vele producten bent u bij
  houtbouw it paradyske ook aan het juiste adres
  voor maatwerk

 • U kunt al onze producten
  Bewonderen op ons bedrijfsterrein en vervolgens
  een offerte laten opstellen

U bent hier: Vraag & Antwoord
  Laatste nieuws
  van de website

  Onderhoud aan de website

 • Vandaag wordt er weer gewerkt aan de website u kunt hier enige hinder van ondervinden, onze excuses daarvoor. Wij verwachten dat het ongeveer een kleine 2 uur in bes...


Vraag en antwoord


Bouwvergunning nodig?

In de meeste gevallen hebt u geen vergunning nodig. Om te controleren of u wel of niet een vergunning nodig heeft gaat u naar www.omgevingsloket.nl en doe de vergunningscheck. Of stel de vraag bij de gemeente afdeling bouwen en wonen of u in aanmerking komt voor vergunningsvrij bouwen. Mocht u een vergunning nodig hebben, dan kunnen wij deze kosteloos voor u aanvragen, leges en eventuele sterkteberekeningen zijn voor rekening van de opdrachtgever.

 

Bouwpakket/montage

Al onze eigen gemaakte producten worden in prefab onderdelen gemaakt dit houdt in kant en klare wanden inclusief ramen en deuren. Onze bouwpakketten worden zo gemaakt dat de montagetijd wordt beperkt tot een minimum en het gemakkelijk te monteren is voor de doe-het-zelver. Op deze manier kunt u veel geld uitsparen door zelf de montage te doen, mocht dit niet lukken dan kunt u uiteraard een beroep doen op onze gespecialiseerde montageteams.

 

Voorbereiding

Het is van groot belang dat voor de plaatsing het terrein bouwrijp moet zijn. Dat wil zeggen er moet plm. 15 tot 20 cm grond worden afgegraven en met zand worden opgevuld en afgevlakt. U hebt dan gelijk het voorwerk gedaan voor de vloer.

 

Fundering

Al onze producten die wij in eigen beheer maken zijn voorzien van een standaard hardhouten fundering op hardhouten palen van plm. 120cm Op deze manier wordt uw schuur/garage stormvast verankerd. Het is echter ook mogelijk om een stenen fundering met betonvloer te laten maken. Om de kosten te drukken kunt u ook zelf een fundatie maken.

 

Vloeren

Onze producten worden standaard geleverd exclusief vloer. In de meeste gevallen wordt gekozen voor een tegelvloer of bestrating. Dit kan het voordeligst worden uitgevoerd in eigen beheer. Tegen meerprijs kunnen wij een betonvloer of houten vloer leveren of eventueel een stratenmaker regelen.

 

Duurzaamheid

De levensduur van een houten berging/garage is sterk afhankelijk van het onderhoud, de gebruikte houtsoorten en de kwaliteit hiervan. Een berging van 19 mm Zweeds vuren zal bij redelijk onderhoud ongeveer 15 jaar meegaan. Terwijl 28 mm Fins vuren (fijnere houtstructuur) minstens 10 jaar  langer mee kan gaan. Als onderhoud/beschermingsmiddel adviseren wij HK lazuur.

VRAAG
EEN GRATIS
OFFERTE
AAN