Houtbouw

Betekent houtbouw dat de woning enkel met hout wordt gebouwd? Neen, houtbouw betekent wel dat alle dragende elementen van de woning uit hout zijn vervaardigd. Binnen de houtbouw winnen zowel houtmassiefbouw als houtskeletbouw aan populariteit. Deze manieren van bouwen hebben immers een aantal niet te miskennen voordelen. Hieronder een paar.

Houtskeletbouw en houtmassiefbouw

Houtbouw is eerst en vooral een stuk lichter dan klassieke bouwmethoden. Daardoor kunnen lichtere funderingen gelegd worden, waardoor vaak ook vele euro’s bespaard kunnen worden. Door de lichtheid van skeletbouw wordt het ook mogelijk om gemakkelijk extra verdiepingen bij te bouwen op een bestaande woning. Een ander voordeel van houtbouw is de snelheid van het bouwproces. De meeste houten elementen worden al voorhand gefabriceerd en moeten enkel nog geassembleerd worden op locatie. Hierdoor kunnen de kosten opnieuw flink gedrukt worden.

Nog andere voordelen van houtbouw zitten ‘m in de uitstekende thermische eigenschappen van hout. Isoleren wordt een fluitje van een cent. En daar profiteert niet alleen uw portemonnee van: ook het milieu zal u dankbaar zijn.

de doe-het-zelver  op deze manier kunt u veel geld uitsparen door zelf de montage te doen, mocht dit niet lukken dan kunt u uiteraard een beroep doen op onze gespecialiseerde montageteams.

Onze specialiteit

Bij Houtbouw it Paradyske kunt u terecht met al uw wensen. U kunt binnen en buiten kijken naar ons assortiment houtbouw projecten. Op al onze houtbouw modellen is alles aan te passen, zo kunt u uw eigen houten project samenstellen. Of het nu gaat om een houten garage, houten schuur, houten lounge, houten loods, blokhutten, clubhuizen, fietsenstalling, of paardenbox bij Houtbouw it Paradyske bent u aan het juist adres. Indien u niet gevonden heeft wat u zocht op ons showterrein of op de website, dan doet u er goed aan, om uw eigen creatie in te leveren, want alles is mogelijk in de houtbouw. Wij zijn al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in maatwerk, en dat ziet u in al onze projecten terug. Wellicht krijgt u een nieuwe ingeving bij onze afgeronde houtbouw projecten.